Tarifler

Geleneksel tavuk suyu çorbanın içerisinde bulunan maddelerin hastalıkla savaşan beyaz kan hücrelerini üretimine katkısı olduğunu belirtiliyor. Araştırmalara göre; ‘Tavuk Suyu’, insan vücudundaki hücrelerin büyümesi ve onarımı için gerekli olan aminoasit açısından çok zengin bir kaynak ve mevsim geçişlerinde soğuk algınlıklarına ve diğer bazı hastalıklara karşı vücudu koruyor.

Tavuğunuz hazırsa başlayalım...

Balık özellikle omega açısından muhteşem faydalı bir besin.

Çocuklarımızın bu harika besinden faydalanması için türlü türlü pişirme yöntemi mevcut fakat biz bu tarifte somon püre ile rahat bir beslenme deneyimi sunuyoruz.

Somon püreyi kim sevmez ki?

Özellikle kış aylarında bizi hastalıkların koruyucu kalkanı Tavuklu Sebze Püresi denemek ister misiniz?

Eğer dilerseniz tavuk yerine kıyma da kullanabilirsiniz.

Önemli olan şöyle mis gibi sebzeli ve hafif sulu püre yapmak...

Tam da balkabağı mevsimindeyken bebeklerimiz için neden balkabaklı pilav yapmayalım ki dedik ve kolları sıvadık.

Aslında bu güzel pilav sadece bebekler için değil, ailece de yiyebiliriz.

Farklı bir tarif isteyene, özel bir dokunuş bekleyene balkabaklı pilav tarifimiz gelsin...

Parmak gıda hala denemediniz mi?

Bebeğiniz ek gıdaya geçtiğinde püre ve yumuşak besinlerle beslemen, adaptasyonu açısından çok faydalı. Ancak karnı doyarken motor becerileri gelişsin, kendine olan güveni artsın, sıvıyla beslenmeye alışmasın istersen, BLW yöntemi de sıklıkla tercih ediliyor. Özellikle parmak gıdalar bunun için mükemmel bir seçenek.

Kışın en faydalı şeyi çorba. Hem içimizi ısıtıyor hem sindirim sistemimizi çalıştırıyor.
Bebeklerimiz için bol sebzeli bir kış çorbasına ne dersiniz?

Hem patates, hem brokoli besleyici ve lezzetli iki gıda. Biz de bu iki güzel sebze ile harika bir çorba tarifimiz var. Biz 6 ay ve sonrası tüm bebeklerimiz için patatesli brokoli çorbasını keyifle yapıyoruz. Sizin için de harika bir alternatif olacağına eminiz.

O zaman tarifimiz gelsin...

Kışın en sevilen ve en çok tercih edilen içeçeği sahlep öyle değil mi?

Özellikle evde yapıldığında ve tarçınla tüketildiğinde çok daha sağlıklı olan Sahlep; halsizlik, şişkinlik, öksürük ve bronşite iyi gelir. Grip, soğuk algınlığı gibi hastalıkların daha rahat atlatılmasına yardımcı olur. Kabızlığı önler ve sindirimi kolaylaştırır.

Üzerine serpiştirilen tarçın, kan şekerini düzenler, acıkmayı geciktirir. Sütle pişirilerek yapılan salep, sütün içerdiği kalsiyum ve proteininin yararlı etkilerini taşır.

Biz sahlebimizi Golden Goat ile yapıyoruz. Tarifi de oldukça kolay...

Kış yaklaşıyor anneler.

Madem kışa gireceğiz, değişik bir içecek tarifiyle karşınızdayız.

Ihlamurlu Elma Suyu tarifimizi not almayı unutmayın...

 

Bebe bisküvisini sevmeyen var mı?

Biz büyükler de çok seviyoruz tabii ki... Bebeğimize yoğurt ile yedirebileceğimiz gibi parmak gıda olarak da tüketmelerini sağlayabileceğimiz bebek bisküvisini evde yapmaya ne dersiniz? 

İşte mis gibi ev yapımı bebek bisküvisi tarifi...